informatie voor gemeenten-overheid-overige instanties
Waarom wordt dit project succesvol? Met het project zij-instroom (werktitel "Banenmotor") willen de opleidingsbedrijven InstallatieWerk Achterhoek-Rivierenland, Schilder^sCOOL Nijmegen (binnenkort 'Schildersvakopleiding Nijmegen'), Bouwmensen Nijmegen en ROC Nijmegen (De Technische) in een samenwerkingsverband kandidaten die werkzoekende zijn of dreigen werkloos te worden via dit project opleiden/omscholen. Doel is om hen kansen te bieden een baan te vinden in de techniek. Hiervoor geven wij een werkgarantie af in de twee trajecten die worden aangeboden. Dit is mogelijk met behulp van ons uitgebreide netwerk van bedrijven die betrokken zijn bij de bedrijfsschool De Technische en die bereid zijn de juiste kandidaten een werkplek aan te bieden en te helpen met het invulling geven aan deze opleiding. Tijdens de trainingsweken en proefplaatsingsdagen behoudt de kandidaat zijn/haar uitkering.
Welk profiel dient de kandidaat te hebben?
Sterke motivatie om een vak te leren
Affiniteit met technische beroepen
Willen investeren in zichzelf
Afspraken nakomen
Opdrachten en instructie willen aannemen
Fysiek in orde zijn
Kunnen werken in een team
Voldoende beheersing van de Nederlandse taal
Representatief en communicatief
Geen hoogtevrees (bij een keuze voor schilderen en timmeren)
Fulltime beschikbaar
Zelfstandig naar het opleidingsbedrijf en school kunnen komen
Voorselectie U heeft een mogelijke kandidaat voor dit project? Als wij de gegevens van de kandidaat ontvangen hebben zullen we hem/haar uitnodigen voor een Carousselochtend. Tijdens deze ochtend voert de kandidaat kleine praktijkopdrachten uit in de werkplaatsomgeving van de opleidingsbedrijven. Hiermee krijgt de kandidaat gevoel bij de verschillende beroepen en kan een gerichte keuze maken voor de richting die hij /zij ambieert. De Caroussel wordt afgesloten met een intakegesprek en het invullen van een vragenlijst. Als er voldoende kandidaten zijn starten we met een selectieperiode van 2 weken, waarin de kandidaat 3 dagen per week training krijgt. Tijdens deze dagen bouwen we portfolio op waarin we de competenties vastleggen en eventuele aandachtspunten in kaart brengen. Kandidaten die deze periode met een positief resultaat afsluiten, maken in overleg met de opleidingsbedrijven een keuze uit één van de twee volgtrajecten.
Opleidingstrajecten; er is een keuze uit 2 trajecten: <zie onderaan schematisch weergegeven>
Traject “Leren/werken in BBL” 3 weken: 3 dagen per week training 1 week: fulltime 3 dagen training en 2 dagen VCA cursus met afsluitend een examen 8 weken: fulltime 3 dagen per week training en 2 dagen per week proefperiode 1 jaar: fulltime BBL leer-arbeidscontract: 1 dag per week opleiding BBL en 4 dagen per week betaald werken
Dit traject biedt in totaal 83 dagen training, 16 dagen proefplaatsing en 160 dagen werk
Traject “Kortste weg naar werk” 3 weken: 3 dagen per week training 1 week: fulltime 3 dagen training en 2 dagen VCA cursus met afsluitend een examen 4 weken: fulltime 3 dagen per week training en 2 dagen een proefplaatsing (mogelijk) 12 weken: fulltime werken in proefperiode Minimaal 6 maanden: fulltime betaald werken met arbeidscontract
Dit traject biedt in totaal 31 dagen training, 68 dagen proefplaatsing en 100 dagen werk
Tijdens de trainingsweken en proefperiode behoudt de kandidaat zijn/haar uitkering.
Kosten nader toe te lichten
Een kandidaat opgeven? U kunt contact opnemen met de projectleider Anita Friebel. Zij is bereikbaar per email [email protected]of per telefoon 06-54345226.