In de opleiding Technisch Projectbegeleider, welke nieuw is gestart in augustus 2019, gaat de student aan de slag met concrete projecten. Met collega’s uit verschillende vakgebieden (Bouw, Elektro- en Installatietechniek, Schilderen en Onderhoud) leren zij hoe je lean en projectmatig werkt aan reële uitdagingen waar we nu in de bouw en installatiebranche voor staan. Samen kom je verder, zeker als je methodisch en met een creatieve mindset werkt aan een gezamenlijk vraagstuk.
De competenties die je daarvoor nodig hebt worden in lessen en workshops aangeboden. Je leert plannen en organiseren, begrotingen opstellen, onderhandelen, coachen en managementvaardigheden. Naast de technische kennis die je al bezit, krijg je aanvullende kennis in je eigen vakgebied. Ook kwaliteitsbesef, veilig werken, commercieel denken en teamwork zijn belangrijke elementen in de opleiding.
De verplichte vakken Nederlands, Engels en rekenen worden examengericht aangeboden. Daarnaast kiezen de studenten een keuzedeel dat zorgt voor een eigen accent in de opleiding. Denk hierbij aan een vaktechnische verdieping. Verder bieden wij een plusprogramma aan dat inspeelt op actuele vragen vanuit het bedrijfsleven: het gaat hierbij om meerdaagse, intensieve trainingen op het gebied van domotica, warmtepompen, koude- en klimaattechniek, houtrotsanering, luchtdicht bouwen, Arbo, veiligheid en milieu etc. Dit plusprogramma wordt in overleg met het bedrijfsleven samengesteld en aangepast aan de actuele vraag. Studenten kiezen in overleg met hun bedrijf uit deze trainingen en vullen hiermee hun diploma aan met voor hen relevante certificaten.
De opleiding wordt aangeboden op één middag/avond per week, van 15.00 tot 21.45 uur. Een extra avond (19.00 – 21.00 uur) biedt intensieve (examen)training op het gebied van Nederlands, rekenen en Engels. Het pluspakket vindt plaats op enkele aaneengesloten dagen gedurende het jaar. In overleg kunnen de projectgroepen buiten de bovengenoemde tijden op school werken aan hun project.